Smakebit på søndag: Bara lite till

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag blev kvar på jobbet flera timmar länge än vanlit i fredags. Dels för att det skulle fixas i klassrummet och för att jag behövde förbereda inför nästa vecka.
När jag stod och kopierade sprang en av mina gamla elever in och skrek på hjälp för att en av mina nuvarande elever blödde jättemycket från huvudet. Det visade sig att de hade kastat snöbollar på varandra och hen hade fått en ispräla i tinningen. Det slutade med att kollegan gjorde rent och bandagerade (tur att hans brorsa är ambulanssjuksköterska) och mamman fick komma och ta med hem till hälsocentralen.
På kvällen åkte jag sambon och E till Gasklockorna och kollade på Red Cell och Priest.

Jag blev jätteförkyld under kvällen. Så igår blev det inget julbak som jag och Mya hade tänkt göra med Theo och Thor utan jag satt bara hemma och läste ut Number 11 och Livet som en dyslektiker.
Vi tittade också på två avsnitt av NOS4A2. Riktigt bra!
Kvällens middag blev hamburgare från Bro Burger. Mums!

Idag har jag kollat på Booktube medan jag har klippt ut julgranskulor i form av röda cirklar som klistras ihop och numreras från 1-24. I varje kula döljer sig en gåta som barnen ska få försök luska ut.

Dagens smakbit kommer från Bara lite till av Simona Ahrnstedt, från s 5:

Stella Wallin hade faktiskt inte trott att det kunde hända henne. Mycket skit hade hon varit med om. Men detta? Varenda kvinna trodde väl att just hon inte skulle drabbas. Att just hon inte skulle vara så dum, ointelligent och fruktansvärt godtrogen.
Fast tydligen var hon just det.
Stella var i chock. Nej, hon var arg. Nej. Hon var både i chock, och arg.

12 thoughts on “Smakebit på søndag: Bara lite till

 1. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Inte läst något av Ahrnstedt, böckerna tillhör ju heller inte min typ av genre. Krya på dig med förkylningen. Klarade mig för egen del inte undan förkylningsviruset i år, brukar normalt slippa, kom även tillbaka en andra omgång… envist som 17. Stress sänker helt klart immunförsvaret.

 2. Paula skriver:

  Vilket vackert omslag! Tack för smakbit o trevlig adventsafton!

 3. läskigt, men huvudet och munnen blöder alltid mycket… kul med egne gåta-kalender. Tack för smakbiten, trevlig första Advent.

 4. Monika skriver:

  Har läst en annan bok av Simona, men romance verkar inte passa mig alls.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  isboll i tinningen låter inte så bra. känner väl till Simona Ahrnstedt känner jag till men jag har inte läst något av henne. tack för smakebiten!

 6. Sara Pepparkaka skriver:

  Den här har jag starka förhoppningar om att få till julklapp!

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Den boken har jag läst och gillade.

 8. Lena skriver:

  Har länge funderat på att läsa Arhnstedts böcker. Tack för smakbiten.

 9. Bokdamen skriver:

  Känner till författaren men har inte läst något av henne. Tack för smakbiten!

 10. TinaO skriver:

  Oj, vilken fredagsdramatik! Hoppas det gick bra för kidset så det inte blev en hjärnskakning eller så <3

  Har bara läst en Ahrnstedt, men tyckte att det var härligt lättsamt att läsa. Den här känns lovande också.
  Tack för smakebiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *