Bara lite till

Storstadstjejen Stella är strandsatt på landet. På ett dygn har hon förlorat allt: sin fästman, sitt hem och sitt jobb. Efter att ha supit sig redlös, cyberstalkat sitt ex och fulgråtit inser Stella att hon inte kan vara kvar i Stockholm. Hon är pank, hungrig och vilsen. Det finns ett enda ställe där hon kan slicka sina sår. Ett kallt, smutsigt torp på landet. Omgiven av galna getter, truliga tonåringar och ett styck självgod ekobonde, som är oväntat bra på att kyssas, dras Stella in i konflikterna på den lilla orten Laholm.

Jag gillade historien om Stella och Tor. Ahrnstedt kan verkligen få till verklighetstrogna och starka karaktärer av båda könen. Jag tyckte verkligen om Tors dotter Juni, Stella, Tor och Stellas bästa vän Maud. En annan favorit är den gulliga geten Trubbel som lyckas rymma hela tiden.
Några karaktärer som inte är gulliga på något sätt är Stellas ex Peder och Erik Hurtig som är en rasistisk mansgris. Först tyckte jag att han var en överdriven karaktär, men sen kom jag på att jag tyvärr träffat några verkliga Erik Hurtig.

Jag tycker också om att Ahrnstedt tar upp ämnen som sexuella trakasserier i skolan och kränkningar på sociala medier.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag läste boken till det första kapitlet i The Magical Readathon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *