Smakebit på søndag: Fri

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I torsdags hade vi julfest med luciatåg för föräldrarna. Mycket fixande blev det men allt gick superbra och barnen var så nöjda. vi fredags var det dags för skolans lucia och vi fick vara publik. Efteråt bjöds det på saft och pepparkakor i klassrummen.
Jag passade på att sluta tidigt i fredags eftersom jag hade jobbat över på torsdagen och hunnit kopiera och förbereda allt som behövdes. Så jag åkte ner på stan och passade på att fixa lite julklappar. Med ljudbok i öronen överlevde jag tills sambon hämtade mig. När jag kom hem blev det tortilliapizza med chevre, skinka, ruccola och honung till middag.

På lördagen kollade jag på booktube och läste ut Copetence av Gail Garriger. Sedan åkte jag till Valbo köpcenter och köpte lite julklappar medan sambon var hos sin morbror. Det blev några inköp gjorda (till mig med) och jag lyssnade på Dan för dan av Felicia Welander under tiden. Vi svängde in på Sibylla på vägen hem och käkade där. Tunnbrödrulle meal blev det för min del.
Resten av kvällen skrev jag inlägg till bloggen och kollade på Booktube.

Idag har jag städat upp i köket, kört några maskiner tvätt och plockat i och ur diskmaskinen medan sambon sov. Snart ska jag gå till Mya och baka saffransbullar och göra brända mandlar.

Denna veckas smakbit kommer från Fri av Natsuo Kirino från 7:

Hon kom till parkeringsplatsen tidigare än vanligt. När hon klev ur bilen omslöts hon av den fuktiga julikvällens mörker. Det kändes tungt att komma ut i mörkret, mest på grund av den klibbiga hettan. 
Masako Katori tyckte att det var svårt att andas när hon såg upp mot den stjärnlösa natthimlen. Hennes uttorkade hud, som hade kylts nr av bilens luftkontitionering, började omedelbart att svettas. Lukten av flottyrkokt mat blandades med avgaserna från Shin Oume-motorvägen. Matoset kom från den färdigmatsfabrik där Masako jobbade.
Nej, jag vill åka ghem igen, tänkte hon så fort hon kände igen omisstänkliga lukten. Men vart skulle hon återvända?

17 thoughts on “Smakebit på søndag: Fri

 1. Bokdamen skriver:

  Den boken kände jag inte till. Blir lite nyfiken. Tack för smakbiten!

 2. Paula skriver:

  Jag var tvungen av ren nyfikenhet att googla på författaren. Och fann en japansk krim-författare! Det var nog den första tror jag. Kul med helt nya miljöer, tack för smakbit, trevlig adventsafton!

  • Cinnamon skriver:

   Köpte den för en massa år sedan för jag hade läst om den på några andra bloggar. Har med i min hyllvärmare2019 utmaning som Ciccis bokblogg startade i på instagram 2018.

 3. Monika skriver:

  Just nu är det väldigt långt ifrån en fuktig julikväll ute. Eller ja, fuktigt är det ju ute. Det regnar och blåser så all julstämning som eventuellt har infunnit sig försvinner.

 4. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Känner varken till bok eller författare. Men Gail Carrigers böcker (de jag läst) var klart underhållande! 🙂

 5. Marie skriver:

  Tack för smakbiten, den utspelar sig i Japan va?

 6. på barnbarnets julsång hade alla familjen sin egen fika med sig, praktiskt eftersom alla äter så olika… tack för smakbiten,

  • Cinnamon skriver:

   Det fungerar ju så länge fräldrarna skickar med något. Tyvärr gör inte alla det på min skola så då får vi fixa det. Har bara en kille med glutenallergi och till honom har vi glutenfria pepparkakor.

 7. Bokdivisionen skriver:

  En okänd bok för mig men jag blev sugen! Var länge sen jag läste japanskt nu.

 8. Lena skriver:

  Har inte hört talas om boken tidigare, men blev lite nyfiken. Tack för smakbiten.

 9. Robert W skriver:

  Honung på pizza? Hmm…
  Jag undrar om jag hinner läsa någon bok av en asiatisk författare före årsskiftet, så att jag kommer upp i 34 av 35 i Kaosutmaningen 2019 😉

 10. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den japanska boken har jag läst ett par gånger. tack för smakebit och påminnelse

 11. Boklysten skriver:

  Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

 12. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *