This Is Going To Hurt: Secret Diaries of A Junior Doctor

Adam Kay arbetade som läkare från 2004 till 2010. Den här boken bygger på hans dagsbokanteckningar under den tiden. Det tiden verkar ha fungerat som hans AT (allmäntjänstgöring)  och ST  (Specialtjänstgöring).

Jag lyssnade på boken genom Storytel och det var författaren själv som läste den. Han berättar om de svåra förhållanden som råder inom sjukvården (i Storbrittanien, men det stämmer säkert med Sverige också). Hur lite sömn han ska klara sig på under de här åren, hur ofta han måste jobba över för det finns ingen som kan ta över, eller hur mycket det där på hans förhållande till flickvännen och hans andra vänner.

Men boken är också väldigt rolig. Adam Kay kan verkligen se det roliga i många situationer. Hans berättelser om olika patientfall och vad som kan fastna i olika kroppsöppningar är otroliga. Men han berättar också om hjärtskärande fall där han som läkare inte kan göra något. Ett sådant fall får honom till slut att överge läkaryrket.

Jag kan verkligen rekommendera den här boken. Lyssna gärna på den som ljudbook om författaren själv är uppläsaren. Den fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *