Smakebit på søndag: Lock Every Door

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Helgen har varit lite annorlunda. I fredags åkte jag ner på stan och köpte två böcker innan jag tog bussen hem.

När jag kom hem hade sambon fått jätteont i huvudet och tappat balansen så han fick krypa in till sovrummet. Jag ringde 1177 för att fråga vad de hade för råd. Efter de fick prata med homom bestämde de att vi skule få prata med ambulanssjuksöterskan. Han bestämde att de skulle komma ut till oss så jag fick stänga in katten i badrummet. Vi har inga dörrar till något annat rum förutom sovrummet och där var ju sambon. De bestämde att vi skulle åka med ambulansen in till sjukhuset men vi fick komma till familjeäkarjouren istället. Så vi var där i ett gäng timmar. Det är ingen större fara med sambon utan det är en gammal nackskada som spökar. Skönt att det inte var något värre.

På lördagen var det egentligen meningen att vi skulle åka till Stockholm för att se på en konsert. Men det blev inget med det. Sambon kände sig okej men det var inte riktigt läge att köra fram och tillbaka till Stockholm.
Så vi blev hemma och jag kollade på Booktube och sen gick jag hem till brorsan och Mya. Theo och Thor satt mest och spelade.
Jag hann också med att läsa en hel del ur Hard Bitten av Chloe Neill.

Idag har jag kört några maskiner tvätt och fixat med lite annat. Jag ska träna och sedan ska vi till svärföräldrarna på middag.

Denna veckas smakbit kommer från Lock Every Door av Riley Sager. Från sidan 21:

”There’s a catch, right?” Chloe says before taking a sip of Two-Buck Chuck from Trader Joe’s. ”I mean, there has to be.”
”That’s what I thought,” I say. ”But if there is, I can’t find it.”
”No sane person would pay a stranger to live in their luxury apartment.”

15 thoughts on “Smakebit på søndag: Lock Every Door

 1. Paula skriver:

  Usch så trist för sambon med nackskada. Jag känner speciellt mycket med honom eftersom jag själv har en inflammation i nacken och det är inte kul. Att sitta här vid datorn är ingen bra sysselsättning, så snart får jag nog försöka byta position. Tack för smakbit, ha en skön söndag

 2. TinaO skriver:

  Oj, vilken dramatik! Skönt att det inte var något värre <3
  Tack för smakebiten, jag har ännu inte läst någon Riley Sager, men det står på listan.

 3. Monika skriver:

  Riley Sager är jag nyfiken på att läsa. Har en bok i hyllan, dags för den snart kanske.

 4. skönt att sambon mår bättre, tråkigt med konserten, tack för smakbiten. Riley Sager är bra.

 5. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.
  Otäckt det som drabbade din sambo, tur att det inte var något allvarligt i varje fall.

 6. Marie skriver:

  Tack för smakebiten. Vilken tur att allt gick bra.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  hoppas att sambon kryar på sig. tack för smakebiten från en bok spm är fullständigt okänd för mig

 8. Bokdamen skriver:

  läskigt med gamla skador som spökar, men skönt att det inte verkar vara någon stor fara. Boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

 9. Cicilie skriver:

  Så bra at det går bra med samboeren din. Gamle nakkeskader spøker man ikke med. Takk for smakebiten, den var kjent for meg, men høres interresant ut.

 10. Lottens bokblogg skriver:

  Oj, vilken dramatisk helg. Hoppas han mår bättre nu! Och tack för smakbiten.

 11. Nina skriver:

  oj oj låter inte kul alls… Tack för smakbiten i alla fall ha en fortsatt trevlig kväll kram Nina

 12. Robert W skriver:

  Helt otroligt att man inte körde din sambo till sjukhuset! Jag har också haft symptomen ont i nacken, ordentlig huvudvärk och ingen balans. Det visade sig vara en stroke i hjärnstammen. Det var väl en evinnerlig tur att det ”bara” var en gammal nackskada som spökade.

  • Cinnamon skriver:

   Ja det var skönt att det bara var den gamla skadan. Yrseln gick över redan innan ambulansen hann fram. Hoppas att du mår bra nu efter din stroke!

 13. Boklysten skriver:

  Usch, det där lät inte bra alls. Hoppas han återhämtar sig snart. har inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!

 14. Annette skriver:

  Läskigt med din sambo. Skönt att han mår bättre! Smakbiten gjorde mig nyfiken, för vem gör något sådant? Får hålla utkik efter vad du skriver om boken sedan, eller googla om jag inte kan vänta 😉 Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.