Smakebit på søndag: Världens vinter

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I helgen har vi mest varit här hemma. Det har blivit en tur till affären och en till bilioteket, sambon fick snällt stanna i bilen. Så jag lider absolut ingen brist på läsmaterial, inte för att jag gjorde det innan biblioteksbesöket heller i och för sig.
Igår såg vi på ett avsnitt av Brooklyn Nine-Nine, Älskar den serien. Resten av kvällen satt jag i soffan och läste Evvie Drake börjar om. Den blev utläst innan jag somnade och jag gillade den.

Idag ska vi nog ta en promenad i det fina vädret annars har vi inget inplanerat. Jag kommer väl läsa och titta på Booktube. Sedan är det dags för en till jobbvecka.

Denna veckas smakebit kommer från Världens vinter av Ken Follett som är den andra boken i hans Århundradet-serie. Den är också en av böckerna jag hoppas läsa i #mina_hyllvärmare2020 som Jennys_bokhylla håller i på instagram.
Från s 13:

1933

Carla visste att hennes föräldrar snart skulle börja bråka. I det ögonblick hon steg in i köket kände hon fientligheten, på samma sätt om den isande vinden som trängde in i märg och ben och som svepte genom Berlins gator förebådande en annalkande februaristrom. Hon vände nästan direkt på klacken och gick ut igen.
De brukade vanligtvis inte vara osams. För det mesta var de kärleksfulla mot varandra – ibland lite väl mycket. Carla vred på sig av obehag när de kysstes inför andra människor. Hennes vänner tyckte att de var konstiga – deras föräldrar höll inte på så där.

13 thoughts on “Smakebit på søndag: Världens vinter

 1. Hanna / Rak skriver:

  Tack för smakbiten. Har en Ken Follett hemma oläst, kanske ska ge mig på den! Ha en fin söndag!

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst något av Ken Follett, men jag tror att någon av hans böcker dramatiserades för TV och då såg jag någon del där. tack för smakebiten!

 3. jag plockade fram cykeln och tog mig till båthamnen i solsken, biblioteksböcker har jag också hamstrat, klart man kan kyssas inför andra, ha en bra söndag.

 4. Bokdamen skriver:

  Känner till författaren men har inte läst något. Än. Tack för smakbiten!

 5. Lena skriver:

  Jag har den där serien av Follett, men har inte påbörjat den ännu. Tack för smakbiten.

 6. Monika skriver:

  Har läst en annan bok av Ken Follett, Nålens öga, men det var väldigt längesedan och den boken var tunn i jämförelse med det han har skrivit på senare tid 🙂

  • Cinnamon skriver:

   Så sant! Tror jag läste Över mörka vatten frör en massa år sedan moch den var ganska tunn med. Min första Follett var Svärdet och Spiran. Föll pladask då.

 7. astridterese skriver:

  Ken Follett er en av forfatterne på min tbr.liste. Jeg har ikke lest noe av han enda.
  Det er stille og rolig her og. Vi har lest endel i dag og nå ser vi film. Det er for kaldt og for mye vind til å være ute 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 8. Paula skriver:

  Jag har inte läst Follett, trots hans stora produktion. Har uppfattat det som att det är krigsromaner allihop. Din smakbit visade att det kanske är mycket mer personligt skrivna romaner,. Där ser man. Tack för smak, trevlig söndag

 9. Lottens bokblogg skriver:

  Folletts bok har jag läst och gillat. Den andra är jag nyfiken på!
  Brooklyn Nine Nine började jag titta på men fastnade inte riktigt

 10. TinaO skriver:

  Tack för smakebiten! Vet inte om jag läst något av Ken Follett, men det här lät lovande!

 11. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Känner ju till författarnamnet, men inte mer än så.

 12. Robert W skriver:

  Det verkar vara föräldrar som har lätt att visa sina känslor, men inte roligt för barnen när de känner att ett stort gräl är på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *