Lars är lol

Amanda har sett fram emot att börja sexan, och att få bli fadder till en söt liten förstaklassare. Istället får hon ansvar för Lars, som är ny i klassen och har Downs syndrom. Amanda blir väldigt besviken, och orolig att inte klara av det. Måsste hon bli kompis med honom nu? En dag följer hon med Lars hem efter skolan, och upptäcker att det är roligt att vara hans vän. Men vad ska hennes andra kompisar säga? Hur viktigt är det att vara populär i klassen?

Jag tyckte om boken, men jag irriterade mig på hennes klassföreståndare som lägger ett jättestort ansvar på Amanda utan att ge henne extra stöd eller ens kolla upp hur det går. Läraren borde ju också ha bättre koll på hur en del av hennes klasskompisar håller på.

Författaren heter Iben Akerlie och jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Boken utsågs till årets bästa barnboksdebut 2016 i Norge och den blev också den mest sålda barnboken samma år.

 

One thought on “Lars är lol

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *