Smakebit på søndag: Spår efter dig

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I torsdags gick jag på påsklov. Det har jag firat med att läsa och tv-serietittande. Jag är ju med i Mias Påskutmaning 2020 som pågår mellan 9-13/4.  Jag och sambon har börjat kolla på Bosch igen. Vi fick se om första säsongen för vi kom inte riktigt ihåg den och nu är vi strax färdiga med säsong två. Vi började att kolla på den i torsdags. Så  mycket Bosch har det blivit.

Igår var vi och hämtade våra matkassar som vi beställt från Ica Maxi och så tog vi en promenad i blåsten. Annars höll vi oss här hemma. Middagen blev rester från i fredags då vi hade gjort kikärtspasta med citron och ricotta. Mums!

Idag blåser det storm här fast det är soligt. Vi får se om jag tar mig ut på en promenad eller om jag stannar kvar i soffa med min bok och Lussekatten. Vi lyxde till det med en rejäl brunch idag. Amerikanska pannkakor med lönnsirap och mandelspån, scones, stekt bacon och äggröra. Så gott! Nu kommer det dröja länge innan jag blir hungrig. Planen är att vi ska göra köttfärslimpa med vitlöksost och klyftpotatis.

Denna veckas smakbit kommer från Spåren efter dig av Katherine Webb. Från sidan 9:

Ett ensamt flygplan flög förbi i närheten av Sham Castle en bit österut och lämnade efter sig ett glimmande ljussken: lysgranater som dalade med långsam elegans. Frances avvaktade, och mycket riktigt satte flyglarmets sirener snart i gång nere i staden. De första planen flög oftast förbi mellan klockan elva och tolv på natten. Frances insåg med ett ryck att timmarna måste ha gått medan hon satt och tänkte.

14 thoughts on “Smakebit på søndag: Spår efter dig

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det var en rejäl brunch! både amerikanska pannkakor och scones och bacon och äggröra! ska ni göra köttfärslimpa till middag? Katherine Webb känner jag till. har till och med en titel av henne i hyllan. jag har ännu inte läst något av henne. tack för smakebiten!

 2. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Inte läst något av Webb.
  Här är också förfärligt blåsigt idag, blev långpromenad med hunden ändå, katten föredrog att dåsa vid kaminen. 😉

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Blev också sugen på mat av dina exempel…

 4. Robert W skriver:

  Jag har läst Italienska nätter av Katherine Webb och tyckte den var riktigt bra. Tack för smakbiten!

 5. astridterese skriver:

  Jeg også leser og ser TV-serier 🙂 Det går alltid påskekrim på TV i påsken, og de seriene må vi jo få med oss.
  Ha en riktig fin påskesøndagskveld!

 6. Monika skriver:

  Katherine Webb är en författare jag är lite nyfiken på, även om hon nog egentligen inte skriver i min genre. Om det nu finns någon sådan 🙂

 7. tack för intresseväckande smakbit, trevlig påskdag.

 8. Hanna / Rak skriver:

  Låter som en härlig brunsch! Tack för smakbiten, har inte läst Webb. Lycka till med påskutmaningen!

 9. Bokdamen skriver:

  Amerikanska pannkakor och scones är gott. Jag har läst en annan bok av Webb som var spännande, tänkt att jag ska testa någon fler bok någon gång. Tack för smakbiten!

 10. Paula skriver:

  Jag har också tänkt läsa denna författare, det har bara inte blivit av…ännu. Tack för påminnelse. Trevlig påskafton!

 11. Lena skriver:

  Webbs bok har jag tänkt läsa snart. Tack för smakbiten.

 12. Cicilie skriver:

  Ukjent bok for meg dette. Takk for smakebiten og boktips!

 13. TinaO skriver:

  Tack för smakebiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *