Vuxna människor

Ida är arkitekt, barnlös och i sin bästa ålder men sista tiden har den biologiska klockan börjat ticka. För säkerhets skull har hon undersökt möjligheten att frysa ned ägg för när hon träffar den rätte i framtiden.
Nu är det sommar och Ida tar bussen till sin barndoms paradis för att fira sin mammas 65-års dag. Vid stugan väntar också Idas lillasyster Marthe med sambo och bonusdotter. Allt är som uppbyggt för några härliga dagar med familjen om det inte vore för Martas strålande nyhet.

En lite kort norsk relationsroman. Det finns inga sympatiska personer i boken. Ida är inte lätt att tycka om. Hon ser ner på allt och alla. Hennes lillasyster Marthe är det så synd om men hon är inte heller en trevlig person. Marthes man verkar vara en riktig skitstövel.
Trots allt det här tyckte jag ändå om boken. Men om den hade varit längre hade jag nog irriterat mig på bristen av djup i karaktärerna. Ida är en framgångsrik arkitekt, men det pratas inte så mycket om det utan bara om hennes barnlöshet och att hon är singel.

Nu fick boken fyra stjärnor på Goodreads. Jag läste den under Påskutmaning 2020. Författaren heter Marie Aubert. Den 2 juli kommer hennes novellsamling  Får jag följa med dig hem ut på svenska.

2 thoughts on “Vuxna människor

  1. intressant samtidsroman, lätt att känna igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *