Smakebit på søndag: Wolf of the Plains

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit skönt med en långhelg. Som vanligt har det blivit en hel del läst. Vi har också kollat på en massa avsnitt av Bosch.  Jag läste också The Remains of the Days och sedan kollade jag på filmen på Netflix. Jag har sett delar av filmen eller hela för en massa år sedan. Både boken och filmen är riktigt bra.

Idag har jag suttit ute på altanen och lyssnat klart på This Will Only Hurt A Little av Buzy Philipps. Hon är skådespelerskan som var med i Freaks & Geeks, Dawsons Creak och Cougar Town.  Lussekatten var också med och han träffade på grannkatten Morris.

 

Dagens smakbit kommer från Wolf of the Plains av Conn Iggulden. Älskade hans serie om Julius Caesar och tror jag började läsa den här serien med men att jag aldrig slutförde den. Så nu tänkte jag läsa om den på engelska istället. Böckerna handlar om Genghis Khan. Smakbiten kommer från sidan 8:

Yeugei watched the tiny scrap of a child pulling at his mothers’s soft breast. The boy had gold-coloured eyes like his own, almost wolf yellow in their lightness. Hoelun looked up at the father and nodded, his pride easing her worry.She was certain the clot was a dark omen, but the bones had gone a some way towards calming her.
’Have you a name for him?’ the midwife asked Hoelun.
Yesugei replied without hesitation. ’My son’s name is Temujin,’ he said ’He will be iron.’ Outside, the storm roared on without a sign og ceasing.

 

13 thoughts on “Smakebit på søndag: Wolf of the Plains

 1. Monika skriver:

  Jag har ännu inte läst något av Conn Iggulden, men jag tror att det är just denna jag har stående i hyllan.

 2. vi passar sonens katt ibland, hon inte alls förtjust i grannkatten… som kommer ibland och kollar om sonens katt hos oss, tack för för smakbiten, ha en bra söndag.

 3. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Jag har inte läst något av Iggulden. Bosch har jag sett lite spridda avsnitt av, funderar ibland på att se från början om jag orkar. Ser ut att ha blivit ett spännande kattmöte 😉

  • Cinnamon skriver:

   Kan verkligen rekommendera Bosch! Grymma skådespelare!
   Katterna satt och tittade intensivt på varandra. Ingen av dem gjorde något utfall och ingen fräste heller. Framsteg!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har tänkt läsa Iggulden ganska länge. tack för smakebiten!

 5. Paula skriver:

  Tänk om jag kom igång med att läsa någon av dessa serier. Men, de är tjocka böcker, på främmande språk, med mycket nya ord och intryck. Kanske vågar jag mig på någon en vacker dag. För spännande verkar de allt…
  Tack för smakbit, trevlig söndag

 6. Lena skriver:

  Har läst båda serierna du nämner av Iggulden. Gillar verkligen hans för författarskap. Tack för smakbiten.

 7. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Har bestämt läst en bok av Conn Iggulden, och den handlade visst om Julius Caesar, så var det ju. 🙂

 8. Hanna / Rak skriver:

  Gillar de historiskt inspirerade romanerna. Tack för smakbiten! Ha en fin vecka.

 9. Maria skriver:

  Åh jag älskar Återstoden av dagen! Synd att inte smakbiten var från den… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *