Lejoparden

På savannen, under gassande sol, bor ett litet kattdjur med gröna ögon, skär nos och randig svans. Det är ingen vanlig kattdjursunge, den är varken randig som en tiger, svart som en panter eller fläckig som en leopard. Den lilla katten bryr sig till att börja med inte alls om det. Det spelar väl ingen roll vad man är för något? Inte förrän de andra djuren börjar fråga …

Den lilla katten ger sig ut på en resa för att ta reda på vem hen är. Den träffar många fördomsfulla djur men får ett svar på sin fråga. Men svaret gör att värlen får upp ögonen för lejoparden som blir världsberömd för ett tag. Hen hamnar också i fara men räddas av en vän.

En helt underbar bok om utanförskap, vänskap och vikten av att få vara den en är.

Jag har läst den här boken flera gånger och den är lika bra varje gång. Bilderna är helt underbara. jag har också läst boken för några av mina klasser och de har också tyckt om den.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads och författaren heter Björn Bergenholtz.

One thought on “Lejoparden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *