Defy Me

Juliette trodde att hon äntligen hade besegrat Återetablissemanget, att hon hade tagit kontroll över sitt liv och sina krafter. Men nu vänds allting upp och ner.

Efter en fruktansvärd händelse vaknar Juliette upp på en främmande plats, som samtidigt känns märkligt bekant. Var är hon, och vem är kvinnan som tar hand om henne? Vad är det för injektioner hon får, och framför allt: vems är rösten som försöker ta sig in i hennes huvud?
Det verkar som att någon inte vill att Juliette ska komma ihåg sitt förflutna, men sakta börjar minnena komma tillbaka. Och sanningen är långt mer brutal än någon kunnat ana.
Juliette är inte den hon tror att hon är. Allt hon har trott varit sant visar sig vara en lögn.

Boken berättas omväxlande mellan Juliettes, Warners och Kenjis perspektiv. Jag tycker fortfarande bäst om Kenji. Det är han som bär upp boken för jag blir väldigt irriterad på de två andra. Jag gillar i och för sig också Nazeera.

Det känns mer och mer som att den här bokenn eller egentligen hela fortsättningen på serien inte hade behövts. Det hade varit bättre att den avslutades efter tre böcker. De tre första håller en så mycket högre nivå. Men om en kan bortse från det är fortsättningen ganska intressant.

Jag läste boken genom Storytel på min Storytel Reader. Boken fick tre stjärnor. Men visst har de sjukt snygga framsidor?!

 

One thought on “Defy Me

  1. […] Defy Me (Shatter Me #5) – Tahereh Mafi (2019)  23-25/4  357s (Storytel) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *