Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. Dementorerna, de grymma fångvaktarna från Azkaban, har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Black.

Jag tror att jag bara har läst boken en gång förut. Det var verkligen dags för en omläsning. Jag älskar verkligen Jim Kays underbara illustrationer. De tillför verkligen till historien även om de verkar vara väldigt inspirerade av skådespelarnas utseenden.

Det är spännande att läsa om dementorerna och jakten på Sirius Black även om jag vet att han inte utgör någon fara för Harry). Sen kan jag verkligen fundera över vad professor McGonagall tänker med när hon ger Hermione en timeturner. Känns väldigt oansvarigt. Det är fler såna saker jag tänker på. hur Dumbledore kan låta Harry vara kvar hos Dursleys som behandlar honom så illa. Hur kan det vara oke för Snape att behandla eleverna så illa? Sen tycker jag inte om hur Dudley beskrivs heller. det känns som att hans fetma beskrivs på ett konstigt sätt. Många frågor blir det.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren är J.K Rowling.

 

One thought on “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

  1. […] Harry  Potter and the Prisoner of Azkaban  ( illustrated edition) – J.K Rowling  (2017) 28-30/4  328s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.