Athena x 3

Jag fick upp ögonen för böckerna om Athena efter att Johanna Lundin tipsade om dem på sin youtube eller var det på instagram? Jag passade i allafall på att läsa dem under Believeathon #2 Journey to the Stronghold.

Athena. Grattis världen  jag är här nu!

Athena är en tolvårig tjej som som tillsammans med vännerna Ronja, Love, Aicha och Yousef startar Rädda-Jorden-Klubben. Förutom att komma på olka sätt att rädda jorden har det en viktig regel: det ska alltid bjudas på kladdkaka på alla klubbens möten!

Athena har det lite jobbigt i den här boken för hon och hennes bröder måste bo hos hennes farmor och farfar (som absolut inte vill kallas för det) för hennes mamma är höggravid och ligger på sjukhuset för att bäbisen hotar att komma för tidigt!

Athena lyckas också ställa till det för sin bästis Ronja när klassens rötägg får tag på Athenas mobil med en pinsam film på Ronja. När rötägget utpressar Athena vet hon inte vad hon ska göra.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Strålkastare, tack! (kartonnage)

Det är dasg för den traditionella luciashowen som sexorna ska hålla i. Athena ska vara konferancier och hela klassen har förberett sig men så blir deras musiklärare sjukskriven. Hur ska det nu gå? När de får en ny vikarie som mest vill sitta och surfa bir det riktigt knivigt.

RJK (Rädda-Jorden-Klubben) försöker också få skolmatsalen att servera god vegetarisk mat. De köttfria måndagarna ska istället bli Köttmåndagar så alla andra dagar blir köttfria. men hur ska det fungera med skolans budget?

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Hur svårt kan det vara?! (kartonnage)

Athena går på Lindskolan som fått sitt namn av den 100-åriga lindarna som växer på skolgården. Alla klättrar i lindarna och de är en del av skolan. Men skolans grannar tycker att de skräpar ner för mycket.  Plötsligt är skolans lindar i fara när några från Trädverket som  är specialicerade på analys av av skador på träd påstår att de lider av en sjukdom coh måste fällas! Atherna är dock skeptisk och tillsammans med sina kompisar och sin pensionerade lärare utreder de saken.  Det visar sig vara den ganska stor komplott på g!

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Jag gillar serien om Athena. den är rolig och tar ändå upp viktiga ämnen. Författare till böckerna är Elin Ek som kanske var mer känd som Grynet. jag läste böckerna på min Storytel Reader.

 

One thought on “Athena x 3

  1. […] Grattis världen , jag är här nu! (Athena #1) – Elin Ek (2018) 24/5 176s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *