Smakebit på søndag: Bones of the Hills

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit en helg med mer umgänge än vanligt. Igår var jag hem till brorsan och Mya där jag blev bjuden på grillat. Vi satt ute på altanen och det var riktigt varmt och soligt. Sedan var jag ut i skogen med Theo och Thor en sväng, sambon var också med. Sedan blev vi bjudna på rabarberpaj.

Men jag har också hunnit läsa ut Lords of the Bow och det var verkligen på tiden. Började ju läsa den 9:e maj, men sedan kom en massa andra böcker emellan.

Idag var vi på morsdagsfika hos sambons mamma. Ute naturligtvis på avstånd.

Denna veckas smakbit kommer från den tredje delen i Conn Igguldens Conguerorserie om Genghis Khan, Bones of the Hills. Från sidan 7:

Tsubodai was a general to the great khan and it showed in the way he held himself. His armour of iron scales over leather was well-worn, with holes and rust in many places. His helmet was marked where it had saved his life more than once. All his equipment was battered, but the man himself remained as hard and unforgiving as winter earth.

9 thoughts on “Smakebit på søndag: Bones of the Hills

 1. Monika skriver:

  Känns bra att du har en Conn Iggulden med jämna mellanrum. Då kanske jag till slut tar tag i den bok jag har i hyllan 🙂

 2. Lottens bokblogg skriver:

  En av sonens favoritförfattare, men ingen jag läst något av.
  Vad jag längtar efter rabarberpaj nu!

 3. Paula skriver:

  Det lät nästan lite poetiskt! De tjocka böckerna avskräcker mig lite, då skulle jag inte hinna läsa så mycket annat. Tack för smakbit

 4. ny bok för mig, vädret har vart toppen för umgänge

 5. Hanna / Rak skriver:

  Härligt att du återkommer till serien, jag är nyfiken på den. Tack för smakbiten.

 6. Bokdamen skriver:

  Men åh rabarberpaj, vad sugen jag blir!
  Jag har inte läst något av Conn Iggulden, tack för smakbiten!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag har också haft gäster i trädgården på behörigt avstånd. en ovanligt varm och fin dag. har så länge tänkt läsa den här serien om Djingis Khan. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.