Lords of the Bow

Lords of the Bow är den andra i serien om Genghis (Djigis) Khan.

Bågens mästare, om hur den store mongoliske ledaren Djingis khan ger sig ut för att erövra en hel kontinent.I århundraden har mongolstammarna slagits mot varandra men nu under Djingis khan är de förenade till en styrka. En armé som Djingis beslutar sig för att vända mot en gemensam fiende det stora kinesiska riket. Den oändliga Gobiöknen och ogenomträngliga berg bäddar för umbäranden men den största utmaningen blir att besegra kinesernas överlägsna krigskunskaper och sofistikerade civilisation.

Jag tyckte om att läsa vidare om Genghis  (stavas så på engelska) men tyvärr är inte boken lika bra. Jag vill läsa mer om hans första hustru ooch inte bara om när hon dyker upp för att ha sex med honom eller rädda livet på honom.
Jag tycker också om att läsa om hans bröder och söner. Genghis har verkligen problem med att behandla sina söner lika.

Det är lite för mycket strategier och beskrivningar av hur Genghis och hans armé tar över olika städer. Men det är fortfarande intressant att läsa. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Conn Iggulden är författare till serien och nästa bok heter Bones of the Hills.

One thought on “Lords of the Bow

  1. […] Lords of the Bow (Conqueror #2) – Conn Iggulden (2008) 9-30/5 536s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *