Bergens stjärnor

Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.

Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar. Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem.

Jag var lite skeptisk till att läsa boken men när jag såg att den är en av alternativen till Årets bok så gav jag den en chans. Det är jag glad för! älskade den här boken och sträcklyssnade på den! Jag storgrät på minst ett ställe, blev förbannad på många fler ställen och skrattade på några ställen.

Slutet var kanske lite för snabbt avklarat, men det störde inte allt för mycket. Nu måste jag ju läsa mer av författaren. Jag har nog bara läst The Ship of Brides och The Girl You Left Behind (Sophies historia). Som tur är finns det ju många fler.

Boken är skriven av Jojo Moyes och jag lyssnade på den genom Storytel. Den fick fem stjärnor på Goodreads.

One thought on “Bergens stjärnor

  1. […] Bergens stjärnor – Jojo Moyes (2019) 22-23/6 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *