The Night Fire

En gång i tiden, när Harry Bosch bara var nybörjarpolis, hade han en inspirerande mentor, John Jack Thompson, som lärde honom att ta jobbet personligt och envist brinna för varje fall. Nu är mentorn död och änkan överlämnar hans så kallade mordbok till Bosch. Mordboken plockade Thompson med sig från arbetet när han gick i pension, och den tar upp ett tjugo år gammalt fall: ett olöst mord på en ung man som skedde på en skum bakgata.

Bosch tar med sig boken till Renée Ballard och ber henne om hjälp att ta reda på varför Thompson brann så starkt för det här fallet.

Bandet mellan Bosch och Ballard förstärks och de bildar ett respektingivande utredningsteam. Snart blir de tvungna att ställa sig en oroväckande fråga: Stal Thompson mordboken för att arbeta med fallet som pensionär, eller för att försäkra sig om att det aldrig skulle lösas?

Harry Bosch är ju en av mina favoriter men jag gillar de här böckerna när både han och Renée Ballard är med ännu bättre. Jag har älskat alla tre i Ballard & Bosch-serien. Så jäkla spännande, smart och helt omöjlig att lägga ifrån sig.
Det är tre mordfall som ska utreda och det visar sig att flera av dem har något gemensamt.

Ballard och Bosch kompleterar varandra så bra. Bosch nämar ju sig 70-årsåldern nu och har genomgått en knäoperationenså han är lite långsammare än vad vi är vana. Dessutom har han andra problem också. Ballard är däremot väldigt snabb både i tanken och fysiskt. Ibland kanske det går lite för fort.
Det enda jag saknade var att det Ballards hund Lola inte var med mer.

Det verkar som det blir en fortsättning på serien. Ett nytt fall ska utredas. Jag kommer så klart att läsa även den. Boken fick fem stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “The Night Fire

  1. […] The Night Fire (Ballard & Bosch #3, Bosch #22) – Michael Connelly (2019) 21-24/6  405s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *