Smakebit på søndag: Hemlös

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Veckans som gåt har ju bvarit väldigt varm. I torsdags var det värmerekord i Gävle. Tydligen har det inte varit så varmt på 40 år! Det har varit för varmt för at vara ute (i alla fall för mig). På förmiddagrna har jag kunnat sitrta ute på altanen på framsidan till solen kom runt sedan var det bara att gå in. På kvällarna har vi kunnat sitta på altanen på baksidan efter klockan 20.00.

Det har blivit en hel del läst i helgen i alla fall. Idag ska vi ha en spin-off träff med Vampyrbokcrikeln och prata om de tre första delarna i Gail Carrigers Parasoll Protektoratet; Själlös, Chanslös och Hemlös. Så jag har läst dem under helgen. det var en omläsning och nu vill jag ju avsluta serien med Heartless och Timeless som tyvärr aldrig blev översatta till svenska.
Lussekatten har varit ut på gräsmattan i koppel några gånger under helgen. Mycket spännande!

Denna veckas smakbit kommer från Hemlös som jag läste ut idag. Från sidan 27:

Lord Conall Maccon var full.
Han var inte full på det halvhjärtade sätt som de flesta övernaturliga brukade vara, lite lummiga efter tolv bägare öl. Nej, lord Maccon  var fruktansvärt, redlöst och odiskutabelt full som en kastrull.
Det krävdes en enorm mängd alkohol för att göra en varulv berusad, tänkte professor Lyall medan han försökte leda sin alfa runt ett förrådsskjul som råkade stå ivägen, så det var en nästan lika otrolig bedrift att infärskaffa den som att inmundiga den. Hur hade Lord Maccon åstadkommit detta?

8 thoughts on “Smakebit på søndag: Hemlös

 1. Monika skriver:

  De tre första delarna står och väntar i hyllan. Någon gång så 🙂

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Här har det också varit värmerekord, och hopplöst både ute och inne. Nu är det svalare och ska regna.

 3. gillar Carriger, vill läsa mer, jo +30°C är tufft.

 4. Åsa skriver:

  Ja den har jag ju läst, liksom Själlös och Chanslös. Himla trist att inte hela serien blir översatt. Så roliga och charmiga böcker! Tack för smakbiten.

 5. Paula skriver:

  Du går verkligen in för din favoritgenre! Omslaget säger en del om innehållet, jag tycker det är läskigt. Nu har vi haft åska och regn o temperaturen här i södra Dalarna sjönk med tio grader, man kan andas! Tack för smakbit!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag har Soulless i hyllan, men känner mig inte riktigt lockad. men vem vet. en vacker dag är det kanske dags. tack för smakebiten!

 7. Bokdamen skriver:

  Känns lite svalare här nu på kvällen, hoppas det blir det imorgon också. Inte läst något av författaren men känner igen namnet. Tack för smakbiten!

 8. astridterese skriver:

  Denne serien står på tbr-listen min 🙂
  Det har vært fryktelig varmt her og, men i går begynte det å regne. Det var virkelig deilig. Ikke minst fordi vi fikk vasket luften, plantene og gresset for litt pollen 🙂
  Ha en riktig fin ny uke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *