Nästa!

Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Och hemma i radhuset sitter Aksel och rasar, trots att han lagt sig till med nyskilda grannen Gro.

Jag tyckte verkligen om den här boken. Elin är så sarkastisk och rolig. Jag förstår inte varför hon blir så tokig i Björn igen efter alla år. Han var inte trevlig då och han är inte det nu heller. han är bara en självälskande skitstövel som ser sig själv som ett offer. Jag gillar att Elin är så rak med hur hon ser sig själv och makens förhållade. Hon är absolut ingen förebild som läkare, snarare tvärtom. Hon har svårt att bry sig om patienterna och på att ta dem på rätt sätt. hon har helt enkelt tröttnat. Sen har hon ju grava alkolproblem själv också.

Den fick fyra stjärnor av mig på Goodreads. Jag lyssnade på den genom Storytel. Den är nominerad till Årets bok 2020. Här finns de andra böckerna. Författaren heter Nina Lykke och jag har läst Nej och åter nej av henne.

One thought on “Nästa!

  1. […] Nästa!. en läkarroman – Nina Lykke (2020) 25-26/6 (Storytel) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *