Själlös

Själlös är den första i Parasollprotektoratet-serien som handlar om den själlösa Alexia Tarabotti. Att vara själlös innebär att hon kan ta på en vampyr och eller varulv och göra dem mänskliga igen  så länge hon håller i dem. Alexia lever i drottning Victorias England men dett ser mycket annorlunda ut motför det vi är vana vid.
Vampyrer och varulvar har klivit ut ur garedroben och samhället har anpassat sig efter dem. Innefolket håller sig till kvällstid för att vampyrer och varulvar ska kunna delta.
Drottning Victoria har ett skuggdepartement med en vampyrminister och en varulvsminister som inte har någon flock eller svärmlojalitet.

Boken börjar med att Alexia blir anfallen av en vampyr när hon tagit sin tillflykt till biblioteket på ett party som hon inte kunnat krångla sig ur. Hon råkar döda vampyren och måste utredas av BUR (Bureau of Unnatural Regististry). det är varulven Lord Connal Maccon, aöfa för Wolsey-flocken, somkommer. Han och Alexia kommer inte riktigt överens men är väldigt dragna till varandra.
Snart upptäcker de att det är något skumt med den döda vampyren. Det har också dyjkt upp fler vampyrer som beter sig underligt och som dör innan de kan utredas. Vad är det frågan om?

Boken är otroligt rolig. Jag har läst hela serien förut och läste om den till vår träff med Vampyrbokcirkeln. Det är så roligt att läsa om Alexia och Lord Maccon och deras småbråkande.
En av mina favoritkaraktärer är vampyren Akeldama som är inte tillhör någon svärm utan är sin egen herre. Det vanliga är annars att vampyrer tillhör en svärm och bor med sin härsarinna och drottning. Akeldama är så rolig och en helt underbar karaktär. Han är också väldigt öppen med att han är homosexuell.

Jag gav boken fem stjärnor även denna gång. Författaren heter Gail Carriger.

One thought on “Själlös

  1. […] Själlös (Parasollprotektoratet #1 ) – Gail Carriger (2012) 25-26/6 365s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *