So You Want To Talk About Race

In this breakout book, Ijeoma Oluo explores the complex reality of today’s racial landscape–from white privilege and police brutality to systemic discrimination and the Black Lives Matter movement–offering straightforward clarity that readers need to contribute to the dismantling of the racial divide

In So You Want to Talk About Race, Editor at Large of The Establishment Ijeoma Oluo offers a contemporary, accessible take on the racial landscape in America, addressing head-on such issues as privilege, police brutality, intersectionality, micro-aggressions, the Black Lives Matter movement, and the ”N” word. Perfectly positioned to bridge the gap between people of color and white Americans struggling with race complexities, Oluo answers the questions readers don’t dare ask, and explains the concepts that continue to elude everyday Americans.

En väldigt intressant och jobbig bok att läsa. Den får verkligen mig att tänka och jag kommer att lyssna på den igen. Författaren Ijeoma Oluo berättar om sina erfarenheter att växa upp och leva i USA som svart.
Det är en bok med essäer. Hon pratar om polisbrutalitet, mikroaggressioner,  intersektionalitet, white privilege och så mycket mer. Jag tycker om hennes sätt att skriva.  Hon är väldigt tydlig.
Jag lyssnade på boken genom Storytel och Bahni Turpin var uppläsare.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och kommer lyssna på den igen. Tror att jag uppdaterar inlägget då. Nu är det för länge sedan jag lyssnade klart på beoken för att kunna formulera mig bättre.  Jag rekommenderar er att lyssna på eller läsa boken.

One thought on “So You Want To Talk About Race

  1. […] So You Want To Talk About Race – Ijeoma Oluo 14- 20/6 (Storytel) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *