Hemlös

Alexia Maccon, före detta Tarabotti, har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt ”obekväma tillstånd”.

Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på tempelriddarorden. De sägs ha kunskap om övermännsikor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?

Jag gillar att professor Lyall fått en större roll i den här boken. Conall är urspel under större delen av boken. Han dränker sina sorger genom att dricka formaldehyd. Han tror ju att Alexia har varit otrogen mot honom. Det är ingen som har hört talas om att en varulv kan bli far.
Alexia är djupt sårad av Conalls anklagelser, men hon är fast besluten att övertyga honom om att han har fel. Då ska han minsann få krypa!

Lord Akeldama är frånvarande under större delen av boken. I slutet får vi veta varför och det är riktigt sorgligt vad det leder till. Vill inte avslöja för mycket.

Författaren heter Gail Carriger och jag läste den till vår träff med Vampyrbokcirkeln. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag kommer läsa de två sista delarna i serien på engelska.

One thought on “Hemlös

  1. […] Hemlös (Parasollprotektoratet #3) – Gail Carriger (2013) 27-28/6 365s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *