You Should See Me In A Crown

Liz har alltid sett sig själv som för svart, för fattig och för tafatt för att komma till sin rätt i hennes lilla, rika , skolbalsfixerade stad. Nu när hennes high school år snart är över ser hon ljuset i tunneln. Hon söker till ett elitcollege och hoppas få stipendier som kan bekosta hennes avgifter. Hon är en riktigt talangfull musiker och planerar att bli läkare. Mycket på grund av att hennes mamma dog av cancer och att hennes yngre bror lider av sicklecellanemi.  Syskonen har vuxit upp hos sin mormor och morfar.

Tyvärr meddelar colleget att de inte kommer att ge henne ett fullt stiendie och utan det kommer hennes morföräldrar bli tvugna att sälja sitt hus. Tillsammans med sina kompisar beslutar hon sig för att försöka bli promqueen eftersom en då får ett stipendie som kommer täcka collegeutgifterna. Liz hatar verkligen att stå i rampljuset men är beredd att göra vaad som helst för att komma till college. Så möter hon den nya tjejen på skolan Mack som också är med i tävlingen. Liz faller pladask för Mack men problemet är att hon inte precis kommit ut på skolan. Hennes vänner och familj vet att hon är lesbisk, men inte resten av skolan. Hon

Jag tyckte verklige om den här boken. Den var rolig, spännande och tog också upp rasism, sexism, förlust av en förälder, fattigdom. Den handlade så mycket om familj, vänskap och att få vara den en är. jag tyckte verkligen om hur Liz och Jordan hittade tillbaka till sin vänskap och att de pratade ut om vad som gjort att de slutade umgås.

Boken fick fyra starka stjärnor av mig på Goodreads. Författaren heter  Leah Johnson och detta var hennes debutroman. Hennes nästa roman, Rise To the Sun kommer ut under 2021, Den kommer jag också att läsa. Jag lyssnade på boken genom Storytel, Alaska Jackson var uppläsare.

One thought on “You Should See Me In A Crown

  1. […] You Should See Me In A Crown – Leah Johnson (2020) 29/6 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *