Fågeltribunalen

TV-profilen Allis Hagtorn tvingas efter en offentlig skandal lämna sin partner och sitt jobb. På flykt från storstaden och allmänhetens blickar tar hon tjänst som trädgårdsmästare och hushållerska i ett ensligt beläget hus vid en fjord.
Men hennes arbetsgivare börjar snart uppvisa ett olustigt beteende. Plötsligt står den vresige, tystlåtne mannen bakom hennes rygg. Eller iakttar henne från ett fönster. Allis börjar undra över vad han ägnar sig åt i sitt noga tillslutna arbetsrum.

I väntan på att mannens hustru ska komma tillbaka från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande relation. Och det blir alltmer uppenbart att ett försök att gottgöra tidigare synder inte alltid är tillräckligt…

Författaren är verkligen skicklig på att beskriva miljöer och stämningar. Jag kan se allt framför mig som i en film. Läsninge ger en otäck krypande känsla att något är väldigt fel på den lilla gården. Jag förstår inte hur Allis vågar stanna kvar. Hon beter sig väldigt underligt.

Det är inte svårt att lista ut att något hemskt har hänt.
Slutet var lite oväntat. Jag hade väntat mig att en annan person skulle dö.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Agnes Ravatn och detta är den första av hennes böcker som översatts till svenska.

Jag läste boken under The Reading Rush.

2 thoughts on “Fågeltribunalen

  1. gillade denne, riktigt bra

  2. […] Fågeltribunalen – Agnes Ravatn (2020) 22/7 189s (biblioteket) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *