Burial Rites

Norra Island 1829. Pigan Agnes Magnúsdóttir, dödsdömd för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord, inhyses på den avsides belägna gården Kornsà i väntan på avrättning. Av rädsla och avsky undviker familjen först all kontakt med Agnes. Men snart väcks frågor och tvivel, kanske är hon inte det kallblodiga monster hon utmålats som. Till allas förvåning väljer Agnes den unge, oerfarne prästen Tóti till sin själasörjare. Efterhand får han den bittra, ordknappa Agnes att öppna sig och avslöja sin roll vid dråpet på Natan Ketilsson, hennes husbonde och svekfulle älskare. Men hur kan hon undkomma ett öde som avgörs av andras fördomsfulla föreställningar?

Jag hade hört mycket gott om den här boken från olika booktubers och bpkbloggare, men det tog tid innan jag äntligen började läsa den. Inte förrän jag fick påminnelsen om att min lånetid snart var slut började jag läsa.
Vilken tur att jag inte lämnade tilbaka den oläst!

Boken är baserad på verkliga händleser när Agnes Magnúsdótti blev den sista kvinnan som avrättades på Island. Författaren Hanna Kent skapar verkligen en olycksbådande, ångestfylld stämning. Allt är skrivet med ett så vackert språk.

Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “Burial Rites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *