För att kunna leva

Yeonmi Park drömde inte om frihet när hon flydde från Nordkorea. Hon visste inte ens vad frihet innebar. Det enda hon visste var att hon flydde för livet, att om hon och hennes familj stannade kvar skulle de dö av svält, eller sjukdom, eller till och med genom avrättning.

Det här är berättelsen om Parks kamp för att överleva i en av världens mest brutala och slutna diktaturer. Vi får följa författaren från uppväxten i den nordkoreanska gränsstaden Hyesan till flykten till Sydkorea via Kinas undre värld av människosmugglare och trafficking; och hur hon sedan utvecklas till en ledande människorättsaktivist innan hon ens fyllt 21

Jag lärde mig så mycket när jag lyssnade på boken. Visst har jag hört talas om Nordkorea och vet att det är en diktatur men jag har inte läst någon berättelse från någon som tagit sig därifrån . Jag kände till Yeonmi Park men int mycket mer än det. När jag började lyssna så kunde jag inte sluta.
Det är en sån engagerande och intressant bok. Vilken hjärntvätt hela befolkningen blir utsatt för!

Yeonmi Park och hennes mamma utsätts för fruktansvärda saker under sin flykt. Det är människohandel och sexuella övergrepp.

Jag lyssnade på boken genom Styrytel och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “För att kunna leva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *