Brevvännerna

Vid första anblick har Malin allt man kan önska sig. Ändå är hon inte lycklig. Hennes äktenskap går på rutin och hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn och romanerna som hon kan fly verkligheten med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. I en lånebok hittar han av en slump några utrivna sidor ur ett anteckningsblock. De handskrivna orden om förlust och längtan gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som har skrivit dem?

En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig förvarandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Jag började lyssna på boken under en dag när jag höll på med lite olika saker här hemma. Det var kul att det handlade om människor i femtioårsåldern och att de befann sig på landsbygden. Jag gillar också att bokbussen och sedan biblioteket har så stor del i berättelsen. Det är en feelgood med en hel del svärta. Vågar en satsa på en ny kärlek och lämna sitt gamla liv? När är ett äktenskap över? Kan en leva i ett äktenskap helt utan fysisk kärlek?

Författaren heter Eli Åhman Owetz och jag läser gärna mer från henne. Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Den är en av de nominerade i Årets bok 2020.

 

 

One thought on “Brevvännerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *