Sawkill Girls

Marion flyttar till Sawkill Rock med sin mamma och sin syster hennes pappa har dött i en bilolycka. Redan på den första dagen där utmärker hon sig när hon blir avkastad av polischefens häst som skenat iväg med henne. Efter fallet hör hon hela tiden ett högt ljud i sitt. Hon verkar också ha fått konstiga krafter.

Zoey är en paria. Hon är utstött och hånad av de andra ungdomarna på ön. Hennes bästa vän Thora försvann och hennes kropp har inte hittats. Zoey vet att det har försvunnit unga flickor från Sawkill Rock under mer än 100 år. Varför är det ingen som löst mysteriet. Inte ens hennes egen pappa som är öns polischef verkar kunna göra något.

Val är drottningen på ön. Från en förmögen och respekterad familj. Hon är vacker, priviligerad och hänsynslös. Hon har många hemligheter och ljuger om allt.

Så försvinner Marions syster och hon förstår direkt att systern är död. Hon plågas också av syner och det kosntiga ljudet i hennes huvud ökar. Vad är det som tagit hennes syster och vad är det som försöker kontakta henne. Med Zoeys hjälp försöker hon ta reda på vad som hänt hennes ysyster. Marion dras också till Val, men kan hon lite på henne?

När de här tre tjejerna samlas händer något. Något som får fasansfulla konsekvenser. Det finns en uråldrig ondska som snart kommer att vara fri att göra vad den vill i världen. Ingen har vågat slå tillbaka mot varelsen förrän nu. Varelsen har blivit en urban myt och kallas The Collector.

Boken var lite svår att ta sig in i . Men efter ungefär 50 sidor var jag fast. Jag gillade verkligen författarens sätt att skriva. Det är en väldigt väldigt mörk och skrämmande historia.Men allt är berättat med ett så vackert språk.

Jag tyckte verkligen om att det finns så mycket mångfald i boken som karaktärer som är HBTQIA+.

One thought on “Sawkill Girls

  1. […] Sawkill Girls – Claire Legrand (2018) 6-10/8 447s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *