Ödesmark

Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Flera av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall. I ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en säregen familj, Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som hon känner kundernas stirrande när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet, om hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen är …

En helt otroligt bra historia. Jag mådde dåligt när jag läste/lyssnade på den. Vidar är så förtryckande och Liv är så trasig.
Srina Jackson är otroligt skicklig miljöbeskrivningar och karaktärer. det känns som jag är där. Jag känner hur utlämnad alla människor är. Så trasiga människor. Upplösningen och slutet på boken var oväntat. Älskade den här.

Jag växlade mellan att läsa och lyssna på boken. Den fick fem stjärnor av mig på Goodreads.
Författaren heter Stina Jacksom och jag har också läst hennes debutroman Silvervägen.

Boken är en av de nominerade i Årets bok 2020.

 

One thought on “Ödesmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *