Främlingen

Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R. M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet. En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp med en rad av R. M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.
Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner – och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut.
Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dagboken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »Hej Clare. Du känner inte mig.

Den här serien är inte alls lik Elly Griffiths serie om Ruth Galloway, men jag tyckte verkligen om den. Fast jag har svårt för polisen Harbinder Kaur som är så fruktansvärt fördomsfull. Hon ser verkligen ner på Clare och tror att hon är egenkär och ljuger bara baserat på hennes utseende.
Men det sker en viss karaktärsutveckling under boken, tror jag.
Det verkar som om detta är den första i en ny serie med Harbinder Kaur i huvudrollen. Nästa bok heter tydligen The Postscript Murders

Men jag gillar hur handlingen kretsar runt en bok Främlingen av R.M. Holland. Det är en slags pusseldeckare och jag gjorde mitt bästa för att lösa mysteriet. Men jag lyckades inte riktigt. Visst hade jag mina misstankar men jag var inte helt säker.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Främlingen

  1. […] Främlingen (Harbinder Kaur #1)  – Elly Griffiths (2019) 6/8  352s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *