Smakebit på søndag: I hjärtats bibliotek

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag har varit hemma från jobbet under hela veckan med förkylning. Förkylningen slog till förra fredagen men har äntligen gett med sig nu. Jag har till och med gjort ett Covid-19 test i måndags och fick svar sent på torsdag kvällen att det var negativt. Vilket gjorde att jag kunde åka på min farbrors begravning i fredags. Den var jättefin och det var första gången på väldigt länge som alla vi fem kusiner på den sidan av familjen var på samma ställe.

Beskrivning saknas.

Det blev så att jag stannade kvar hos mamma och pappa och sambon hämtade mig på lördagen. Brorsan med familj var också där och vi var ut till stugan en sista gång och det var tur eftersom den ena båten hade slitit sig. Vädret var helt otroligt också.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

När jag kom hem var jag helt slut och satt i soffan och läste. Jag varvade mellan All Our Names av Dinaw Mengestu och Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

 

Idag har jag tittat på olika inslag från Den digitala Feelgoodmässan som hittas på Feelgoodfredag på Facebook. Jag har bland annat lyssnat på samtal med två av mina favoritförfattare Frida Skybäck och Simona Ahrnstedt. Men jag planerar också att läsa klart All Our Names och börja läsa I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick.

Denna veckas smakbit kommer från I hjärtats bibliotek från s 6:

Beskrivning saknas.

Som alltid var Martha Storm redo för allt. Framkörd haka, hopbitna tänder och ett stadigt grepp om handtaget på sin trogna kundvagn. Axlarna hettade till när hon mödosamt sköt den uppför den branta backen till biblioteket. Kullerstenen under hennes fötter var hal, fuktad av den havsdimma som varje kväll drev in över Sandshift.

13 thoughts on “Smakebit på søndag: I hjärtats bibliotek

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det verkar vara ett svåråtkomligt bibliotek. inte bra. tack för smakebiten!

 2. Nattfall skriver:

  Takk for smakebiten, ukjent forfatter for meg. Trist å høre om farbroren din, jeg kondolerer.

 3. Marie skriver:

  Tack för smakebiten, jag har läst boken.

 4. Bokdamen skriver:

  Sett den här någonstans, men inte läst, tack för smakbiten!

 5. skönt att du fick negativt svar, fina blommor din farbror fått, beklagar, inte läst boken.

 6. Monika skriver:

  Den här läste jag för någon vecka sedan. Gillade den.

 7. Samma smakbit på min sida idag! Visst är den bra!?

 8. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag tittade också på Simona men i efterhand.

 9. Paula skriver:

  Det lät som en puttrig feel-good-bok. Är inte så förtjust i den genren, lite för strömlinjeformat för mig. En gullig omslagsbild förstärker intrycket.
  Ha en fin vecka nu då du är frisk o tack för smakbit

 10. Maria skriver:

  Tack för smakbit, har inte läst denna!

 11. Boklysten skriver:

  Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *