Tisdagstrion: Tanter & Farbröder

Temat för dagens tisdagstrio är ”Tanter & farbröder.” Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

En man som heter Ove25240567Frallan är bäst

Jag har valt att tipsa om böcker med tanter och farbröder som huvudpersoner-

 1. En man som heter Ove – Fredrik Backman Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt. Så underbar bok!
 2. Stekta Gröna Tomater på Whistle Stop Café – Fannie Flagg Det har blivit sent i livet för Ninny Threadgoode. Hon minns hur det var en gång och hon berättar om den vildsinte Idgie och hennes betydligt vänare väninna Ruth som drev kafé i den lilla sydstatsstaden Whistle Stop. Åh, vilka goda stekta gröna tomater man kunde äta där.
 3. Frallan-böckerna – Sara Ohlsson & Lisen Adbåge Handlar mycket  om Frallan och farmor.

9 thoughts on “Tisdagstrion: Tanter & Farbröder

 1. Boklysten skriver:

  En man so heter Ove finns i min trio också. Stekta gröna tomater har jag sett som film.

 2. Robert W skriver:

  Stekta gröna tomater har jag sett som film. Visste inte att den fanns som bok.

 3. tror jag sett tomaterna filmatiserad

 4. Stekta gröna tomater vill jag läsa 🙂

 5. Monika skriver:

  Stekta gröna tomater, så klart. Den tänkte jag inte ens på.

 6. Mösstanten skriver:

  Ove har jag sett som film och Stekta gröna tomater har jag nog läst en gång i tiden. Varma historier vill jag minnas.

 7. Ugglanoboken skriver:

  Har också sett filmen om de stekta gröna tomaterna. Gillar din varierade trio!

 8. Åsa skriver:

  Läst om Ove, sett de stekta tomaterna, men frallan är mig obekant. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *