Smakebit på søndag: Solsken och Parmesan

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det var verkligen skönt när helgen kom trots att vädret inte varit så bra. Det har mest regnat hela tiden här men det gör inte så mycket. I fredags läste jag ut både The Southern Book Club to Slaying Vampires av Grady Hendrix (som vi ska läsa till träffen med Vampyrbokcirkeln som sker idag 19:30) och All Our Names av Dinaw Mengestu. Sedan kollade jag på en massa booktube.

Beskrivning saknas.Beskrivning saknas.

Igår tillbringade jag en del av dagen på den digitala Bokmässan. Jag tittade på några olika seminarier och författarsamtal. Sedan var vi till svärföräldrarna för svärmor fyllde 70 år.
När vi kom hem kollade vi på tre avsnitt av The Passage som vi ska se till träffen med Vampyrbokcirkeln.

Beskrivning saknas.

Idag tänker jag köra lite tvätt, städa och kanske gå en sväng till brorsan och Mya. jag har också börjat lyssna på Solsken och Parmesan av Christoffer Holst. det är min första bok av författaren och är denna veckas smakbit.

Från sidan 34:

Beskrivning saknas.

Trädgården runt det gröna huset är omgiven av höga häckar. Ingen insyn. Hon skulle kunna ta av sig linnet också. Hon har trots allt en lila sportbehå under. Ja, så får det bli. Hon drar av sig sitt vita linne och hänger det över kökssoffans kant. Sedan fortsätter hon att städa. Gud, vad skönt. Man borde städa halvnaken lite oftare. Det är väldigt befriande.
Plötsligt får hon syn på något utanför fönstret.
En man.
En… naken man.
Hon stannar upp med skursvampen i ena handen och rynkar pannan. Vad är det egentligen hon ser? Står det verkligen en naken man i trädgården?
Och då går det upp för henne. Det är en spegelbild. Det står någon bakom henne.
BAKOM HENNE.

10 thoughts on “Smakebit på søndag: Solsken och Parmesan

 1. Monika skriver:

  Christoffer Holsts serie vill jag hemskt gärna läsa. Har läst annat av honom som jag verkligen har gillat.

  The Passage vill jag se. Är den bra?

 2. Bokdamen skriver:

  Här är det nästan för varmt idag typ sommar, låter konstigt men jag är inställd på höst 😉 inte läst något av den författaren men märkt att böckerna verkar poppis. Tack för smakbiten.

 3. Paula skriver:

  Haha, upplagt för märkligheter. Jag måste börja rota i booktube, har ingen aning om vad det finns där för spännande. Tack för smakbit, skön söndag

 4. här är det varmt och skönt, Hosts bok verkar trevlig.

 5. Anna skriver:

  Denna var fin tycker jag! Men oj, vad hungrig jag blev 😀

  Är väldigt sugen på Southern Book Club-boken också. Har äntligen börjat kunna lyssna på böcker igen, och den ligger på min lista.

 6. Maria skriver:

  Har läst något annat av författaren men inte denna. Tack för smakbit!

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Jag tycker mycket om hans böcker, även den här. Har också sett några sändningar men inte så många som jag tänkte från Bokmässan.

 8. Jag blev väldigt nyfiken på hans böcker efter att ha lyssnat på boksamtal med honom på Feelgoodmässan förra helgen.

 9. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst något av Holst. här har varit sommarvärme idag. det blev inget av med den digitala bokmässan idag som jag hade tänkt mig. det var alldeles för vackert väder så jag har har varit ute hela dagen. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *