Tre saker jag inte vet om dig

Två år har passerat sedan Jessie förlorade sin mamma. När hennes pappa träffar en ny kvinna rycks Jessie upp med rötterna och tvingas lämna sitt älskade Chicago och flytta till Los Angeles. Jessie vantrivs i sin nya skola där alla känns plastiga och ingen pratar med henne, inte ens hennes nya styvbror. Då börjar mejlen från Någon Ingen komma. Hen påstår sig vilja hjälpa Jessie att acklimatisera sig till både skolan och livet i LA. Jessie är till en början skeptisk. Är det bara någon som driver med henne? När hon till slut vågar lita på att Någon Ingen vill henne väl, växer en stark vänskap fram, och kanske också kärlek. Men vem är Någon Ingen, egentligen?

Jessie börjar ta Någon Ingens råd och blir kompis med några tjejer. Det ena leder till det andra och hon skaffar sig ett jobb och blir nästan-kompis med sin styvbror. Hennes arbetsgivares son Liam är snäll och verkar vilja bevara hennes vän, tyvärr är hans flickvän som går i Jessies klass en riktig bitch som mobbar henne. Livet blir både lättare och svårare när hon ska samarbeta med den snyggaste killen i klassen Ethan som hon kallar Batman på grund av hans tröja.
Jag tycker också om Jessies bästa vän Scar (Scarlett)

Men Jessie har ingen bra relation med sin pappa. De som var ett team fungerar inte alls längre och hon bär på en massa ilska mot honom. Han stöttade inte henne när mamman dog istället var det hon som fick vara den vuxna.

Boken var riktigt bra fast en som läsare ganska snabbt förstår vem som är Någon Ingen. Men det gör inget att vi som läsare vet mer än Jessie. Boken är underhållande, gripande och välskriven.
Den fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Julie Buxbaum och detta är den första jag läst av författaren.

2 thoughts on “Tre saker jag inte vet om dig

  1. […] Tre saker jag inte vet om dig – Julie Buxbaum (2017) 26-28/9  358s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *