Solsken och Parmesan

Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef …

För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen …

Det blir lite jobbigt när Rasmus och Hilda upptäcker de ska på samma resa efter att de råkade på varandra när Hilda städade hemma hos Rasmus syster.  Båda var lättklädda vid det tillfället och det hade absolut inget med sex att göra.

Jag tyckte verkligen om den här boken och alla karaktärer som charmiga, skadade och väldigt mänskliga. Alla beskrivningar av matlagningen i boken får det verkligen att vattnas i munnen. Kanske inte vinprovningen av det svenska vinet dock..

Jag sträckläste boken under en och samma dag. Detta var min första bok av författaren Christoffer Holst men det kommer definitivt inte bli den sista. Detta är äkta feelgood av högsta klass! Den fick fyra starka stjärnor på Goodreads.

One thought on “Solsken och Parmesan

  1. […] Solsken och Parmesan – Christoffer Carlsson (2020) 27/9 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *