Minns oss som nu

Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.

Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim den snygga, men gåtfulla fotografen och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.

Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visa.

Jag tycker verkligen om den här sortens feelgood. Allt är inte så sockersött utan mer kantstött och jobbigt. Varken Thea eller Tim har haft det lätt på så många olika sätt. Båda är skadade men tillsammans hittar de något. Frågan är bara om deras känslor är tillräckligt starka för att bygga vidare på.
Vi får också följa vad som hände med Hildas gammelmoster Hilda och hennes stora kärlek. Vi får alltså omväxlande följa Hilda och Tom för att sedan följa Marianne och Lars kärlekshistoria.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och författaren heter Anna Lönnqvist. Jag läser gärna mer av henne. Det här gillade jag! Boken ingår i serien Kärlek i Sunnanby. Nästa bok heter Sommaren med Ava.

2 thoughts on “Minns oss som nu

  1. […] Minns oss som nu – Anna Lönnqvist (2020) 11-12/9  382s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *