Heartless

Lady Alexia Maccon, själlös, är igång igen, men nu är det faktiskt inte hennes fel.  Ett galet spöke hotar drottningen! Alexia måste natruligtvis lösa gåtan och spåren leder henne djupt in i hennes makes förflutna.  Toppa det med Alexias syster Felcicity som bestämt sig för att gå med i suffragetterörelsen, och Madame Lefoux senaste uppfinning, en drös med zombiepiggsvin och att Alexia själv är gravid i åttonde månaden.

Kommer Alexia att lyckas ta reda på vem som vill mörda drottning Victoria innan  det är försent? Är vampyrerna de skyldiga igen eller är det någon ulv i fårakläder?

Jag älskar Parasole Protectorate-serien och det här är första gången som jag läst om den fjärde boken. Den var faktiskt bättre än vad jag kom ihåg! Roligare, smartare och mörkare än vad jag kom ihåg.

Det är verkligen synd att bara de tre första böckerna i serien finns översatta till svenska. Själlös, Chanslös och Hemlös. Den femte boken heter Blameless. steampunkBoken fick fyra stjärnor på Goodreads

4 thoughts on “Heartless

  1. gillat det jag läst av Carriger

  2. Alba skriver:

    Åh, den här serien är verkligen så himla bra! <3 Läste de tre första delarna när de kom ut på svenska, men sedan gavs resterande böcker i serien inte ut så jag kom av mig. Blev lite sugen på en omläsning nu och att läsa resten på engelska 🙂

  3. […] Heartless (Soulless #4) – Gail Carriger  30/8-6/9 374s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *