I hjärtats bibliotek

Martha Storm ångrar att hon aldrig skaffade familj. Hon är drygt 40 och saknar kraft att ta tag i sitt liv. Hon älskar att läsa och skriva, men vikariatet på biblioteket är osäkert. En dag får hon en mystisk bok med posten. Den innehåller en hälsning från hennes mormor. Men mormor Zelda har varit död sedan länge … Martha bestämmer sig för att ta reda på sanningen, och när hon börjar nysta i det förflutna upptäcker hon familjehemligheter som kommer att förändra hennes liv.

Jag fick upp ögonen för den här boken när jag gick med i Feelgood-Kollektivet på Facebook och I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick var september.

Jag tyckte om boken men det var ganska många saker jag störde mig på. Marthas hela familj till exempel. Hennes syster är fruktansvärt egoistisk, hennes döda pappa var ett praktarsle och psykopat, mamman var en hunsad kvinna som alltis stod på sin mans sida och mormor Zelda var också riktigt egoistisk.

Det var intressant att få reda på vad som hade hänt innan men historien var lite väl otrolig egentligen. Den ska utspela sig i nutid (när Martha hunnit bli typ 43 år) ,men hon känns så mycket äldre. Köper inte heller att hon skulle ha stannat kvar hos föräldrarna. Undrar lite över varför hennes mamma dog så pass ung. Hon kan ju knappt ha fyllt 65.  Pappan var ju äldre och sjuklig

Jag tyckte ändå om boken på något konstigt sätt och gav den fyra stjärnor på Goodreads. Jag läste ju ut den på mindre än ett dygn. Jag vill absolut läsa mer av författaren.

2 thoughts on “I hjärtats bibliotek

  1. […] I hjärtats bibliotek – Phaedra Patrick (2020) 20-21/9  350s (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *