Smakebit på søndag: På andra sidan bron

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags hade vi guldfest med jobbet. Allt var corona-anpassat och vi avslutade trevligheterna strax efter tolv. Det var en trevlig fest med bordsplacering, pizza serverad direkt ur kartongen och kladdkaksmuffins till efterrätt.

Igår var jag väldigt trött. Jag brukar ju vara helt slut på fredagarna i vanliga fall. Så jag startade dagen med att titta på en massa booktube, äta en väldigt sen frukost och köra några maskiner med tvätt. Jag passade också på att kratta vår uppfart och sedan hjälp av sambon att få ner löven i sopsäckar när han kom hem.
resten av kvällen satt jag i soffan och läste Sommarplåga av Hanna Jedvik.

Beskrivning saknas.

Idag ska vi åka iväg med återvinningen, handla och fixa lite annat. Jag kommer nog förbereda inför jobbveckan. Då startar jag med utvecklingsssamtalen.

Denna veckas smakbit kommer från På andra sidan bron av Hanna Jedvik. Boken är en fristående fortsättning på Sommarplåga. Från sidan 5:

Beskrivning saknas.

Joppe är död. Men han lever ändå.
Som befann han sig någonstans mittemellan.
Tiden står stilla här i rummet. Joppe sover tungt. Med det silverblonda håret klistrat mot huvudet och små svettdroppar som pärlor i pannan. Hans hand stilla i min.
Mot kala väggar vilar höstsolen och klockan rör sig sakta framåt. Trots att allting har stannat upp. En bubbla har sänkt sig över livet och ingenting blir längre som förr.

12 thoughts on “Smakebit på søndag: På andra sidan bron

 1. allvarlig smakbit… löven låter jag vara; blir ny jord, kretslopp, återvinning 🙂

  • Cinnamon skriver:

   Vår uppfart är tyvärr asfalterad (radhus) så det blir inte någon ny jord. På baksidan där gräsmattan är får löven ligga kvar.

 2. astridterese skriver:

  Det hørtes fint ut med guldfest og med å se på booktube. Det tenker jeg ofte at jeg skal gjøre, men så blir det ikke tid til alt 🙂
  (Det er nå mulig å legge inn link på bloggen min)
  Ha en riktig fin søndag!

 3. Monika skriver:

  Okänd bok för mig. Det finns många böcker som tydligen går mig förbi.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det var en tung smakebit. helt okänd författare för mig. tack för smakebiten!

 5. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Kände inte till författaren alls.

 6. Anna skriver:

  Jag tyckte att denna var helt fantastisk! Hoppas du gillar också 🙂

 7. Boklysten skriver:

  Trägdgården (och allt annat också) tar maken hand om, men det brukar inte bli några löv på vår uppfart, finns inte så mycket lövträd i närheten.

 8. Marie skriver:

  Tack för smakebiten, inget jag känner igen.

 9. Paula skriver:

  Första delen föll på läppen om du valde att även läsa tvåan. Tack för smakbit

 10. Bokdamen skriver:

  Brukar vara roligt att läsa fler delar efter varann av författare som en gillat, om/när en har möjlighet. De här böckerna kände jag inte till. Tack för smakbiten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *