Renoveringsobjekten

Beskrivning saknas.

Susanne har slagit in på en ny väg i livet. Hon har brutit upp från ett passionslöst äktenskap och lämnat arkitektfirman i Stockholm för att starta eget. Ett prestigefullt uppdrag i det lilla samhället Grävinge i Roslagen är den perfekta chansen att börja om på nytt. Till en början verkar det vara ett riktigt drömjobb att rita om fabriken, där man en gång tillverkade den berömda Grävingesandalen , till en lyxig konferensanläggning. Men när ägarparet presenterar sin vision börjar Susanne ana oråd. De vill riva alla husen längs fabriksgatan i byn. Ju mer Susanne lär känna sina nya grannar, desto mer omöjligt börjar hela renoveringsprojektet kännas.

För vad kommer att hända med Ingegerd som har bott i Grävinge i hela sitt liv? Hon som bjuder på kaffe med dopp och minnen från förr. Och Conny, fastighetsskötaren som väver bilinredningar på fritiden? Han som är mycket yngre än Susanne men som får henne att skratta som hon inte gjort på väldigt, väldigt länge.

Renoveringsobjekten är en fristående fortsättning på Brevvännerna. Vi får träffa de flesta karaktärerna från Brevvännerna men också en hel del nya.

Jag tyckte om boken som var mysig, rolig och underhållande. Men jag blev inte lika engagerad som vid läsningen av Brevvännerna. Jag  hade svårt att förstå Susanne ibland. Hur hon väljer att tolka allt fel.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Jag kommer att läsa fler böcker av författaren Eli Åhman Owetz

2 thoughts on “Renoveringsobjekten

  1. […] Renoveringsobjekten – Eli Åhman Owetz (2020)  30/9-3/10  288s (bibliotek & Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *