Hemma där hjärtat väntar

Beskrivning saknas.

Klaras morbror har gått bort och lämnat sin veterinärpraktik till henne. I sex månader måste hon få det att fungera för att få sitt arv. Ska hon riva upp hela sitt liv i stan för att driva en klinik som knappt går runt – och som dessutom ligger i Österby, byn där hon växte upp? Hon bestämmer sig för att ta chansen. Men uppdraget blir svårare än hon kunnat föreställa sig, inte minst eftersom hennes ungdomskärlek Axel finns där. Klara inser snart att hennes hjärta inte bara klappar för Axel, utan också för byn hon en gång kallade hemma.

En jättemysig bok som är både feelgood och romance. Karaktärerna känns verkliga och trovärdiga. Jag tycker verkligen om huvudkaraktärerna Klara och Axel men också sidokaraktärer som Erik och Nettan eller Ingrid som är en komplicerad karaktär. Hur vi får reda på främst Klara och Axels historia och vad som hänt sedan deras uppbrott för 15 år sedan. Hur det  påverkade de andra karaktärerna i boken.

En stor del av handlingen kretsar av naturliga skäl kring Klaras sorg över morbrodern Stellans bortgång. Stellan har också lämnat en massa ledtrådar efter sig. De väcker Klaras nyfikenhet och hon försöker ta reda på mer om morbroderns uppväxt och ursprung eftersom han och hennes mamma båda var adopterade. Eftersom Klara har ett komplicerat förhållande till sin mamma får hon ingen hjälp från det hållet men skam den som ger sig.

Jag lyckades räkna ut hur allt hänger ihop men det förtog absolut inget av spänningen.

Detta var den första delen i Österby-serien av Sofia Ymén. Jag kommer att läsa mer av författaren som har ett underbart sätt att skriva.
Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Hemma där hjärtat väntar

  1. […] Hemma där hjärtat väntar (Österby-serien #1) – Sofia Ymén (2017) 3/10  288s (Storytel) […]

  2. […] Hemma där hjärtat väntar (Österby-serien #1) – Sofia Ymén […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *