Smakebit på søndag: Stöld av babian

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags var jag för ovanlighets skull ganska pigg när jag kom hem. Sambon behövde jobba några timmar till så jag körde en maskin tvätt innan jag gick ut på en promenad med Stöld av babian i hörlurarna.
När jag kom hem igen hade sambon jobbat färdigt och åkte in till stan för att köpa vin medan jag började kratta ihop ännu mer löv. Vår bostadsrättsförening har städhelg den här helgen. Så jag gick och tömde några korgar med löv innan sambon kom hem och vi käkade gårdagens pizza.
Resten av kvällen kollade vi på Cougar Town. Älskar den serien. Vi började se på säsong ett igen.

Igår var vi till återvinningen med en massa saker som stått i gillestugan. Jag har också rensat lite bland mina böcker. Två kassar ska till Myrorna under nästa vecka.
Sedan var vi ut på en promenad runt Rudsjön, 4,6 km i strålande sol. Lite kallt var det dock,
Till middag blev det halloumiburgare med sötpotatisstrips och tryffelmajonäs. Vi kollade på flera avsnitt av Cougar Town. Jag skrattade så tårarna sprutade.
Jag hann också med att fixa med bloggen.

Idag har jag inte något planerat. Kanske blir det en sväng till brorsan och Mya, lite fix i trädgården och mer bloggfix. Eller så blir det att sitta i soffan med Lussekatten och en bok.

Denna veckas smakbit kommer från Stöld av babian av Anna Karolina. Jag är inte helt såld på boken. Jag läser genom Storytel på min iPad så sidorna stämmer sådär, från s 100:

Tidningsnotisen om babianen hade etsat sig fast i hennes medvetande. Amanda hade plockat fram Sannas dagbok igen och läst sidorna som hon redan läst så många gånger förr. Kanske kunde hon hitta något nytt.
Hon kollade på teckningen igen, aphuvudet i blyerts.
Apan? Var det ett smeknamn? Eller var det bara Sannas hallucinationer?

10 thoughts on “Smakebit på søndag: Stöld av babian

 1. lite udda titel, tack för smakbiten, inte sett Cougar Town

 2. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten!Titeln gör en lite nyfiken. Udda. Inte sett den serien.

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Det här är den enda jag läst av henne, och den var inte riktigt min stil. Men jag har ju tänkt att prova att läsa något mer av henne.

 4. Monika skriver:

  Gillade den boken och de andra i serien 🙂

 5. Robert W skriver:

  Det var verkligen en annorlunda titel 😂 Tack för smakbiten!

 6. Säger som ovanstående – En väldigt udda titel. Man blir onekligen lite nyfiken på denna. Tack för smakbiten!

 7. Paula skriver:

  Inte min genre men kollade här https://www.boktipset.se/search/search.cgi?image=&search=st%F6ld+av+babian och den har fått höga betyg. Ha en skön söndagskväll, hos mig blåser halv orkan

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  kände igen den här titeln, men jag har inte läst något av Anna Karolina. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *