Sommarplåga

Beskrivning saknas.

Jag sjunger Den blomstertid nu kommer och blickar upp mot kyrkans höga tak där välvda bågar klättrar mot himlen. Jag sneglar på Hedvig där hon står en bänkrad bort och sjunger med låg mörk röst. Mina tankar vandrar till sommarens smultron som väntar runt hörnet. Till solvarma stenar, långa kalla bad och kvällar ljumma som honung. Inom mig sprakar en gnista som ännu inte bär något namn. En hemlighet som ingen annan än jag vet något om.

Skejtaren Alma ska tillsammans med sin pappa tillbringa sommaren på deras lantställe på västkusten. Hon räknar ner dagarna tills de kommer dit, tills hon äntligen får träffa Mira igen. Mira, som varit hennes bästa vän sedan de var små och som Alma är hemligt förälskad i.
För det är den här sommaren allting ska hända, nu eller aldrig.

Men Mira har med sig Hampus och ingenting blir som det var tänkt, istället utvecklar sig ett omöjligt triangeldrama där alla strävar åt olika håll. Alma kommer på sig själv med att sakna Hedvig som är kvar i stan med sin poesi och sina två katter, Hedvig som hon egentligen inte känner så bra, men som hon inte kan sluta tänka på.

Jag älskade den här boken! Hanna Jedvik skriver på ett vackert poetiskt sätt som verkligen gjorde boken omöjligt att lägga ifrån sig. Det är en bok med många starka känslor som kärlek, svartsjuka, avundsjuka och olika slags sorg.

Boken fick fyra starka stjärnor på Goodreads. Jag har tidigare läst Kurt Cobain finns inte mer av författaren. På andra sidan bron är den fristående fortsättningen på Sommarplåga.

One thought on “Sommarplåga

  1. […] Sommarplåga – Hanna Jedvik (2019) 10/10 192s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *