Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

Beskrivning saknas.

 

Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett trivsamt bokhandelsjobb, fyra bossiga systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy…

Han är en snobbig arkitekt som inte heller är intresserad av ett förhållande, utan inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Men klarar de av att ha ett fejkat förhållande utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när en sommar står för dörren – full av bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester.

Jag gillade verkligen Verity och hennes förhållande med systrarna. Det var verkligen en väldigt tydlig blinkning till Stolthet och fördom. Verity är ju som sagt mer eller mindre besatt av Jane Austen och speciellt Stolthet och fördom.
Jag tyckte också om att det handlar så mycket om böcker på olika sätt. Naturligtvis för att huvudpersonen arbetar i en bokhandel men Verity är verkligen en bokälskare på alla plan.

Det var underhållande när Verity hittade på att hon dejtade havsforskaren Peter Hardy och fick alla sina vänner att tro på det. Samtidigt var det ganska tragiskt att de tjatade så mycket på henne om att dejta så hon kände sig tvingad att ljuga.

Johnny har jag däremot svårare att tycka om. Det är ju helt sjukt att tråna efter sin bästa väns fru efter 10 år. Han borde ha gått till en terapeut rett ut sina hoptrasslade känslor för länge sedan. Det är inte synd om honom! Förstår inte varför hans bästa kompis inte sa ifrån för länge sedan. Och vi ska inte tala om Marissa, vilken fruktansvärd människa. Förstår inte hur Johnny skulle ha undgått att märka det.

Jag tyckte att allt löste sig lite väl snabbt och bekvämt på slutet. Detta var tyvärr ingen bok som passade mig. Men jag har sett flera recensioner som ger den högsta betyg så läs den och bilda din egen uppfattning.

Författaren heter Annie Darling och det är den andra delen i Bokhandeln för ensamma hjärtan serien. Den tredje delen Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan kommer ut den 19:e april, men jag kommer inte att läsa den.

Jag gav boken två stjärnor på Goodreads.

Tack till Historiska Media för recensionsexemplaret.

 

2 thoughts on “Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

  1. […] Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan (Bokhandeln för ensamma hjärtan #2)- Annie Dar… (2020)  29/9-15/10  368s (rec.ex Historiska Media) […]

  2. […] Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan (Bokhandeln för ensamma hjärtan #2)- Annie Dar… […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *