Den mitt hjärta slår för

Beskrivning saknas.

Anna har lämnat det lantliga Österby för att jobba som kökschef på en exklusiv restaurang i Stockholm. Hon lever sin dröm varje dag tills tillvaron rasar när hon plötsligt förlorar både smaksinnet och kärleken.

Niklas har stannat kvar i byn där han arbetar i pappans byggfirma och spelar i det lokala fotbollslaget. Men när knät sviker honom, firman går sämre och relationen till pappan knakar i fogarna, börjar han undra om han verkligen gjort rätt val i livet.

När Annas bror ska gifta sig och ber henne laga maten till bröllopet tar hon chansen att fly hem till Österby. Men hur komponerar man en bröllopsmeny utan att känna smak? Anna ber barndomsvännen Niklas om hjälp. Kanske kan han också hjälpa henne att komma på vad och vem hennes hjärta egentligen slår för?

Jag föll direkt för Anna och Niklas. Båda är fantastiska karaktärer med olika problem som komplicerar deras liv rejält. Niklas lyckas flera gånger att sätta krokben för sig själv med sitt ibland obetänksamma beteende. Främst gäller det i yrkeslivet där han sköter faderns firma efter hans stroke. Men hans pappa litar inte på honom och det leder till slitningar i familjen. Speciellt när det är så tydligt att storebrodern, den världsberömde fotbollsspelaren, är favoriten.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag började läsa den tredje delen Hjärtats tillfälligheter direkt efter den här avslutades. Jag gillar verkligen miljön och karaktärerna i Österbyserien.

 

 

2 thoughts on “Den mitt hjärta slår för

  1. […] Den mitt hjärta slår för (Österby-serien #2) – Sofia Ymén (2018) 4/10 304s (Storytel) […]

  2. […] Den mitt hjärta slår för (Österby-serien #2) – Sofia Ymén […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *