Ett oväntat arv

När Madeleines föräldrar omkommer i en bilolycka står hon plötsligt ansvarig för hela familjen Fors ägor: en hästgård som vandrat genom släkten i flera generationer. Visserligen delar hon arvet med sin bror Erik, men han är mer intresserad av ryttartävlingar runt om i Europa än att ta hand om gården.

I hovslagaren Henrik, en vän till familjen, finner Madeleine både stöd och en oväntad attraktion. Det finns bara ett problem: Henrik var den som körde föräldrarnas bil natten de krockade.

För att få hjälp med ruljangsen på gården bestämmer sig Madeleine för att skriva varsitt brev till sina tre bästa barndomsvänner tjejerna som precis som henne själv älskade hästar som barn men som idag lever helt andra liv. Kanske kan de enas igen, och samtidigt vända gårdens ekonomi. Men i familjen ruvar hemligheter som kommer att sätta käppar för Madeleines planer.

Det här är som Sofia Yméns andra böcker en feelgood. Det är den första boken i en planerad kvartett. Jag gillar att familjens hemlighet berättas i nutid och dåtid. Att Madeleines mormors historia får ta plats. Mormodern är däremot inte en speciellt trevlig person.

Berättelsen är ganska förutsägbar men det gör inte så mycket. Jag kommer att läsa de andra tre böckerna för att få veta vad som händer med Madeleine, hennes vänner och hästgården.
Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Ett oväntat arv

  1. […] Ett oväntat arv – Sofia Ymén (2020) 7-28/10  256s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *