Brun flicka drömmer

Brun flicka drömmer är Jacqueline Woodsons memoarer skrivna på fri vers. Hon skildrar sin uppväxt i South Carolina och i New York och hur det var att växa upp som svart flicka i USA på 1960- och 1970-talet. Ömsint och starkt leder varje rad in i barnets sökande efter tillhörighet och en plats i världen.

Jag försökte att lyssna på boken men jag behövde läsa den. Tycker ofta att det är så med böcker som är skrivna på fri vers (eller prosalyrik). Så otroligt väskriven och engagerande bok. Alla borde läsa den! Den är riktad till åldersgruppen 12-15 år men den passar lika bra till de som är äldre än det.

Jag vill gärna läsa boken på engelska också. Det fungerade jättebra på svenska tack vare översättaren Athena Farrokhzad. Det är också hon som läser ljudboken. Jag läste boken på iPaden genom Storytel.

One thought on “Brun flicka drömmer

  1. […] Brun flicka drömmer – Jacqueline Woodson (2018) 12/11 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *