Livstjuvarna

Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? Inte Mariell i alla fall. När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Driven av viljan att ta sig tillbaka till de levandes värld ger sig Mariell ut på en hisnande och farlig resa igenom ett dödsrike där ingenting är vad det utger sig för att vara, och där folk sällan säger hela sanningen förrän det är för sent. Är Mariell verkligen redo att offra evigheten för en livstid?

Jag gillade verkligen hur dödsriket är uppbyggt med olika delar som stranden, staden, vårängen och vintern. Det är också intressant med hur en förflyttar sig mellan de olika delarna och vad som undanhålls för ”innevånarna”.   Hela stället verkar vara korrupt på mer än ett  sätt.

Jag gillar också Marielle och hennes vänskap med bästa vännen Bibbi. De kompletterar verkligen varandra. Detta är en imponerande debut och jag kommer att läsa vidare i serien. Vill ju veta vad som kommer hända med Marielle , Bibbi och de andra. Jag har  redan den andra boken, Halvsjälarna,  här hemma signerad av författaren heter Linda Andersson. Det ska också komma en tredje och avslutande del.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Livstjuvarna

  1. […] Livstjuvarna – Linda Andersson (2019) 31/10-4/11  368s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *