Jag for ner till bror

I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel.

En helt otrolig debutroman! Den är mörk och otroligt rå men ändå så otroligt vacker. Jag tycker så mycket om Jana Kippo som varit med om så hemska saker. Vilket fruktansvärt svin pappan var på alla sätt och vis. Jag kan inte förlåta mamman heller. Förstår inte hur en inte försöker skydda sina barn.
Som tur är finns det några ljuspunkter men det här är tung läsning.

Boken innehåller riktigt rå barnmisshandel både fysisk och psykisk. Den innehåller också djurplågeri, våldtäkt, pedofili och religiös fanatism.

Jag lyssnade på boken mer eller mindre i ett sträck med paus för att sova. Uppläsaren Lo Kauppi är helt suverän. Den fick fem stjärnor på Goodreads. Jag har redan börjat lyssna på Vi for hem med mor.

Böckerna i serien heter:

  1. Jag for ner till bror
  2. Vi for upp med mor
  3. Sen for jag hem

 

2 thoughts on “Jag for ner till bror

  1. […] Jag for ner till bror (Jana Kippo #1) – Karin Smirnoff (2018) 13-14/11 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *